Thegra Tracomex Group

Verkoop van Thegra Tracomex Group aan BayWa

Financieel adviseur verkoper
Januari 2017
view details

Verkoop van Thegra Tracomex Group aan BayWa

BayWa AG, via haar Nederlandse agri-trading dochtermaatschappij Cefetra, heeft Thegra Tracomex Group in Oosterhout overgenomen. De transactie is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Cefetra heeft vijf bedrijven overgenomen van Thegra Tracomex Holding. Deze acquisitie is deel van de BayWa Agri Supply & Trade (BAST) business unit. Thegra Tracomex Group heeft handelskantoren in Nederland, België en Polen, waar ze verschillende nichecommodities verhandelen, naast biologische grondstoffen als gerst, haver en peulvruchten, alsmede bijproducten.

“Als onderdeel van de strategie voor de specialisatie in onze agritrading breiden we onze functionele activiteiten uit met speciale producten en diversifiëren we ons totale portfolio”, zei Klaus Josef Lutz, Chief Executive Officer van BayWa AG. Complementair aan BayWa’s handelsactiviteiten met de belangrijkste gewassen, zoals tarwe, soja of mais, “biedt Thegra Tracomex de mogelijkheid om de bestaande productportfolio van de BayWa Group binnen Europa te verbeteren, met een wereldwijd bereik” voegde Lutz toe.

CEO Thegra Tracomex Group Jan Willem Baas merkte op dat “dit een strategisch partnerschap is dat de bedrijven toegang zal geven tot een groot en professioneel netwerk met meer informatie en inzichten van de markt. Onderdeel worden van de BayWa Group geeft ons de mogelijkheid om verder te groeien en onze toekomst zeker te stellen. Dit zal zeker gunstig zijn voor al onze relaties.”

Daan Vriens, CEO Cefetra, stelt dat de aankoop van de bedrijven de ambitie van Cefetra onderstreept om hun portfolio verder te diversifiëren. “Deze aankoop zal ons meer inzicht en toegang geven tot bepaalde ‘niche’ en ‘biologische’ markten en het versterkt ook onze marktpositie als supplier aan de feed-, food- en fuel industrie”, aldus Vriens.

Thegra Tracomex Group wordt gevormd door de handelsondernemingen Thegra Tracomex, Thenergy, Thegra Polen, Biocore en Riveka, met vestigingen in Nederland, België en Polen. De groep verhandelt verschillende nichecommodities, alsmede biologische grondstoffen. De dochteronderneming Biocore heeft een leidende marktpositie voor biologische grondstoffen in de regio Benelux.