Verbeek Broederij en Opfok

Verkoop van belang in Verbeek aan Groupe Grimaud

Financieel adviseur verkoper
December 2014
view details

Verbeek & Novogen bundelen krachten in Europese markt

Groupe Grimaud, hoofdaandeelhouder van Novogen – de derde fokkerijorganisatie in de wereld – en AgruniekRijnvallei, aandeelhouder van Verbeek Broederij en Opfok, versterken positie Verbeek en Novogen door intensieve samenwerking in Europese leghennenmarkt.

Op 22 december heeft Groupe Grimaud een belangrijk aandeel genomen in Verbeek en wordt samen met AgruniekRijnvallei aandeelhouder van Verbeek. Deze samenwerking versterkt de bestaande nauwe zakelijke relatie tussen Novogen en Verbeek door Verbeek te positioneren als belangrijkste distribiteur van Novogen-producten in Europa, naast de andere Europese distribiteurs zoals Tom Barron in het Verenigd Koninkrijk, NovoPonte in Frankrijk en eventueel nieuwe distribiteurs.

Frederic Grimaud, president van Groupe Grimaud, verklaart: “Ik ben uiterst blij en trots met deze overeenkomst. Vanaf het moment dat Verbeek koos voor de Novogen-producten zaten we op één lijn. Sinds die tijd hebben we nauw en in vol vertrouwen samengewerkt. Dit akkoord is daarvan een perfect bewijs. Tevens is het een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen twee Europese bedrijven. De technische knowhow en marktkennis van Verbeek vormen een belangrijke input bij de verdere ontwikkeling van Novogen-producten. Deze samenwerking geeft beide bedrijven een positieve stimulans.”

Martin Grift, algemeen directeur van AgruniekRijnvallei, verklaart: “De huidige marktomstandigheden vragen om krachtenbundeling. We zijn blij met deze strategische ontwikkeling in de leghennenmarkt. Door nauwere samenwerking en korte lijnen tussen de fokkerij en de markt zijn we nog beter in staat wensen vanuit de legpluimveesector in te vullen. De manier van werken van Groupe Grimaud past bij de kernwaarden van AgruniekRijnvallei: gedreven, eerlijk, betrokken en solide. De huidige marktbenadering van Verbeek blijft ongewijzigd.”