Agrifirm

Verkoop van Agrifirm's mengvoederfabriek in Losten (DE) aan Bröring Unternehmensgruppe

Financieel adviseur verkoper
Mei 2017
view details

Verkoop van Agrifirm's mengvoederfabriek in Losten (DE) aan Bröring Unternehmensgruppe

Agrifirm en Bröring Unternehmensgruppe hebben een overstemming bereikt met betrekking tot de verkoop van Agrifirm's mengvoederfabriek in Losten, Duitsland. De transactie is onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

De rationale van de transactie is de volgende stap in Agrifirm's heroriëntatie op de Duitse mengvoederstrategie en speelt hiermee in op de veranderende marktomstandigheden en de hierbij toegenomen complexiteit. De fabriek in Losten produceert vleespluimveevoeders, die voornamelijk worden geleverd aan klanten in Oost-Duitsland.

In West-Duitsland blijft Agrifirm zich gericht inzetten op de verdere succesvolle uitbreiding van haar marktaandeel in de vleespluimveesector vanuit haar Nederlandse grens vestigingen. 

Door middel van de transactie, vergroot Bröring haar productiecapaciteit van hoogkwalitatieve vleespluimveevoeders in Oost-Duitsland. Op die manier zal Bröring de activiteiten in die regio verder kunnen uitbreiden en haar klanten kunnen voorzien van een verbeterde logistiek en producten. Bröring is van plan Losten te gebruiken als aanvulling op de geplande nieuwe mengvoederfabriek in Wittenberge.