Coppens International B.V.

Verkoop Coppens International aan Alltech

Financieel adviseur verkoper
Juni 2016
view details

Verkoop van Coppens International aan Alltech

Alltech heeft Coppens International, een toonaangevend Nederlands bedrijf voor internationale aquatische voeroplossingen, overgenomen.

Coppens International is nu onderdeel van de Alltech familie van bedrijven, dat bestaat uit 14 andere bedrijven die Alltech (> 2 miljard US dollar omzet) sinds 2011 wereldwijd heeft overgenomen.

Coppens International heeft een sterke reputatie als een innovatieve, hoogwaardige aquatische voerproducent opgebouwd. Specialiteiten van het bedrijf omvatten gematigde en tropische mariene en zoetwater diëten voor een verscheidenheid van jonge en volwassen soorten. Het bedrijf produceert ook sier-, specialiteitenvoer en aas van topkwaliteit.

Coppens International vervaardigt innovatieve en hoogwaardige aquatische voedingsoplossingen en heeft een sterke productionele infrastructuur. Coppens International is verdeeld over drie locaties. De eerste locatie, het hoofdkantoor in Helmond, richt zich op de klant en sales support. De tweede locatie is in Nettetal (Duitsland) en richt zich op de productie, planning en logistiek en exporteert hoge kwaliteit aquatisch diervoeder naar meer dan 60 landen wereldwijd. De derde locatie is in Valkenswaard en richt zich op onderzoek en ontwikkeling.

Anno Galema, managing director van Coppens International (rechts), met Dr. Pearse Lyons, Alltech’s oprichter en president (links), vieren de door Alltech afgeronde acquisitie van Coppens International, een toonaangevend Europees bedrijf voor aquacultuur oplossingen en voeding.