Royal Agrifirm Group

Overname van Special Nutrients door Royal Agrifirm Group

Financieel adviseur koper
Juni 2018
view details

Overname van Special Nutrients door Royal Agrifirm Group

Royal Agrifirm Group heeft Special Nutrients, de in Miami gevestigde leverancier van mycotoxinebinders, overgenomen.

Royal Agrifirm Group heeft de overeenkomst getekend voor de overname van Special Nutrients, de in Miami gevestigde toonaangevende leverancier van mycotoxinebinders. Deze overname zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het sterke portfolio van Special Nutrients. Door deze overname ondersteunt Royal Agrifirm Group eveneens haar strategie om te investeren in haar veelbelovende businesslijn van functionele additieven voor de veevoedingsindustrie.

De overname is gebaseerd op de langdurige relatie tussen Special Nutrients en Royal Agrifirm Group. De complementariteit van producten en marktaandeel zullen het mogelijk maken om wereldwijd het geavanceerde en wetenschappelijk onderbouwde aanbod van producten en diensten verder uit te bouwen. Fernando Tamames III, de drijvende kracht achter het succes van Special Nutrients, zal een belangrijk aandeel in het bedrijf behouden. Hierdoor blijft hij actief bijdragen aan de verdere groei van gezamenlijke wereldwijde oplossingen.

De ruime ervaring en de wetenschappelijk onderbouwde aanpak van Special Nutrients op het gebied van mycotoxinebinders passen zeer goed in het assortiment van functionele veevoedingsadditieven van Agrifirm, dat zijn sterke internationale, nutritionele en technologische expertise gebruikt om oplossingen aan de markt aan te bieden. "Just Science is niet alleen onze slogan, maar ook onze motivatie om steeds de beste oplossingen aan te bieden voor de wereldwijd toenemende problematiek van mycotoxines. Special Nutrients en Royal Agrifirm Group kunnen nu samen betere en duurzame mycotoxinebinders aanbieden in iedere plek van de wereld", zegt Fernando Tamames III, president van Special Nutrients.

Royal Agrifirm Group is ervan overtuigd dat de gecombineerde kennis zal leiden tot duurzame oplossingen met een hoge toegevoegde waarde voor haar klanten over de hele wereld. "Naast oplossingen van topkwaliteit, is er een naadloze aansluiting tussen beide bedrijven die het toekomstige succes van deze overname verzekeren", zegt Dick Hordijk, CEO van de Royal Agrifirm Group. "We kijken ernaar uit om ons marktaandeel van de gecombineerde functionele additieven voor diervoeding verder te versterken. En we zijn blij om dit te realiseren samen met het enthousiaste en deskundige internationale team van Special Nutrients. De oplossingen van Special Nutrients zijn een aanwinst bij het streven naar verantwoorde voedselketens voor toekomstige generaties.”