Abemec

Oprichting joint venture Agrifirm en Baywa

Financieel adviseur
Mei 2014
view details

Oprichting joint venture Agrifirm en Baywa

Koninklijke Agrifirm Group gaat samenwerken met het Duitse BayWa AG, de bedrijven richten samen het nieuwe landbouwmechanisatiebedrijf Agrimec op.

Agrifirm heeft een belang van 51 procent verworven in Agrimec, de overige 49 procent is in handen van BayWa. Abemec, het mechanisatiebedrijf van Agrifirm, wordt een 100% dochter van de nieuwe organisatie Agrimec. De Europese commissie heeft in mei 2014 haar goedkeuring gegeven voor de joint venture.

Agrimec zal zich gaan richten op de Nederlandse markt. In 2014 wordt gekeken naar het uitbreiden van de activiteiten van Agrimec. Het doel is een verdere versterking van haar marktpositie.

De achtergrond van de samenwerking tussen Agrifirm en BayWa is de ambitie van beide bedrijven om hun positie in de mechanisatiebranche te versterken. Dit doen zij door hun kennis, ervaring in verkoop en distributie te bundelen in Agrimec.

Abemec is al meer dan 60 jaar een servicegerichte, zelf importerende dealer van diverse topmerken in de landbouw. Abemec heeft 18 servicewerkplaatsen door het hele land.