HITT N.V.

Openbaar bod en delisting van HITT NV door Saab AB

Financieel adviseur HITT
Oktober 2012
view details

Openbaar bod en delisting van HITT NV door Saab AB

Mahler CF adviseerde HITT NV bij het openbaar bod van Saab AB.

HITT NV ontwikkelt technologie en implementeert projecten om de veiligheid en de beveiliging te verbeteren op luchthavens en in maritieme omgevingen. Klanten zijn onder meer havens en maritieme instanties in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië, en luchthavens en verleners van luchtvaartnavigatiediensten in Europa en Azië. HITT heeft haar hoofdkantoor in Apeldoorn, Nederland, en is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam. Het heeft 188 werknemers die voornamelijk zijn gevestigd in Nederland, Noord-Amerika en Hong Kong.

Saab bedient de wereldwijde markt met toonaangevende producten, diensten en oplossingen, variërend van defensie tot civiele veiligheid, met inbegrip van Traffic Management. Saab heeft vestigingen en medewerkers op alle continenten en ontwikkelt, keurt en verbetert nieuwe technologie om aan de veranderende behoeften van haar klanten te voldoen.

De combinatie van HITT en Saab wil voortbouwen op elkaars sterke punten om samen een wereldwijde toonaangevende speler in de geselecteerde gebieden van Traffic Management en Hydrografie te worden. De combinatie zal een versterkte aanwezigheid op de markt vormen en een sterke portfolio van toonaangevende producten voeren, een combinatie van innovatieve software systemen met state of the art sensorsystemen. De overname zorgt voor een sterk groei platform waarop Saab kan voortbouwen op de gecombineerde installed base en vergroot de capaciteit voor het ontwikkelen, verkopen en leveren van toonaangevende producten over de hele wereld.