Nutrifarma

Nuscience neemt Nutrifarma in Brazilië over

Financieel adviseur koper
April 2015
view details

Nuscience neemt Nutrifarma in Brazilië over

Nuscience, de specialiteiten-divisie van de Koninklijke Agrifirm Group, heeft het bedrijf Nutrifarma overgenomen, een toonaangevende leverancier van premixen, concentraten, specialiteiten, additieven en diensten.

Nutrifarma is perfect gelegen in Zuid-Brazilië, zwaartepunt van de intensieve veeteelt in Brazilië. Met het hoofdkantoor in Taió (Santa Catarina) en productie-eenheden in Maripá (Paraná) en Teutônia (Rio Grande do Sul) biedt Nutrifarma een efficiënte dekking van dit grote gebied. De recent gebouwde productiefaciliteiten zorgen voor een sterk groeipotentieel. Dankzij deze belangrijke overname verkrijgt Nuscience een sterkere positie in de strategisch belangrijke Braziliaanse markt.

“We zijn verheugd om deze deal met Nutrifarma te sluiten”, zegt Patrick Keereman, CEO van de Nuscience Group. Nutrifarma, opgericht in 1999 en eigendom van Alfonso Corral, Evaristo Varela uit Spanje en Fernando Eluchans uit Argentinië, heeft een strategie die gelijklopend is aan deze van de Nuscience Group. “We delen dezelfde missie, het creëren van toegevoegde waarde voor de klant door middel van onze innovatieve en hoogwaardige nutritionele kennis en producten. Het groeipad van Nutrifarma is vergelijkbaar met het onze en het bedrijf is nu klaar om de volgende stap te zetten. Door deel te worden van onze groep, kunnen we hen de steun en nodige specialiteiten geven om deze groei te versnellen. Tezelfdertijd zullen we starten met de vele synergiën die tussen onze bedrijven bestaan te realiseren.”

Nutrifarma heeft een sterk management team onder leiding van Maria Corral. Zij zullen het bedrijf blijven managen binnen de Nuscience Group.