Royal FrieslandCampina

Acquisitie van Zijerveld & Veldhuyzen door FrieslandCampina voor EUR 100mln

Financieel adviseur koper
Mei 2013
view details

Acquisitie van Zijerveld & Veldhuyzen door FrieslandCampina voor EUR 100mln

Koninklijke FrieslandCampina rondt de overname van kaasspecialist Zijerveld succesvol af. Deze afronding volgt na goedkeuring van de overname door de Europese Commissie op 12 april 2013.

Zijerveld wordt onderdeel van FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder. Zijerveld biedt haar klanten naast een uitgebreid assortiment Hollandse en buitenlandse kazen ook op maat gesneden concepten. De onderneming beschikt ook over een eigen logistieke dienst. De kaasspecialist uit Bodegraven heeft circa 300 mensen in dienst en heeft eigen rijpingsopslaglocaties en verpakkings- en distributievestigingen. De onderneming telt drie commerciële divisies: ‘Retail’, ‘Traditional & Out of Home’ en ‘International Markets’. Zijerveld blijft zelfstandig opereren en behoudt haar eigen identiteit.

De overname van Zijerveld onderstreept FrieslandCampina’s ambitie te groeien in de markt voor speciaalkazen. Zijerveld heeft een breed assortiment speciaalkazen zoals Noord-Hollandse kazen (BOB) en boerenkazen en biedt klanten naast ‘knowhow’ ook op maat gesneden concepten en logistieke diensten. De onderneming heeft een omzet van ruim 400 miljoen euro.