Public delistings and reversed takeovers

Het van de beurs afhelen van een bedrijf aan de Amsterdam Euronext Exchange is een proces met vele complexe financiële en juridische stappen. Een potentiële koper moet iedere beslissing zorgvuldig afwegen gebaseerd op solide financieel advies met een optimale kijk op de zaken om een (vijandig) publiek bod tot een succes te maken.

Het management, de raad van commissarissen en de aandeelhouders spelen allemaal een belangrijke rol in het beoordelen van een bod en het beslissingsproces omtrent het accepteren of afwijzen van een publiek bod om de juiste toekomst van het bedrijf veilig te stellen terwijl de belangen van alle stakeholders meegewogen worden.

Wij hebben de ervaring om zowel potentiële kopers van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven alswel het management en de raad  van commissarissen van de target te adviseren om te komen tot een onderbouwde strategische en financiële propositie voor alle betrokken stakeholders.

In specifieke situaties kan een entree op de beurs bereikt worden middels een 'reversed takeover' zonder de controle kwijt te raken. We hebben ervaring in het evalueren van zulke structuren en het identificeren van de potentiële uitdagingen bij het naar de beurs brengen van een private partij op deze manier.

Voor meer informatie over delistings en reversed takeovers neem contact op met:

Arjen Rijpkema
Managing Partner
m: +31 6 1212 0445