Mob:     +31 (0) 6 - 2252 5918
Tel:       +31 (0) 20 - 820 2113

Andries Mak van Waay (1958) - Partner

Andries heeft zich aangesloten bij Mahler Corporate Finance als een partner in 2013. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de investment banking industrie. Hij heeft onder meer gewerkt voor PricewaterhouseCooper als Corporate Finance Leader PwC NL, voor Petercam Netherlands als Head of Corporate Finance en voor Rabobank Securities als General Manager. In New York heeft Andries gewerkt voor Amro Bank en voor Pierson, Heldring & Pierson’s dochter Pierson Sal. Oppenheim. Daarnaast heeft hij in Londen gewerkt voor CS First Boston.

Andries is betrokken geweest bij meerdere deals en projecten de afgelopen jaren. Voorbeelden zijn strategisch M&A advies voor Dockwise Yacht Transport, de verkoop van voetbalclub AZ N.V. na het faillissement van DSB Holding, de verkoop van ATP International Group aan Equistone Partners Europe Limited, de verkoop van de co-insurance activiteiten van AXA aan Royal Nederland, de verkoop van een Italiaanse productielocatie van Akzo Nobel, transport & logistiek industrie deals zoals de verkoop van United Tank Transport (UTT) aan Interbulk Group Plc in een reverse takeover proces, onroerend goed industrie deals zoals de overname van Multi Development Corporation door Amstelland, en deals in de financiële sector.

Andries heeft een Executive Program afgerond aan de NY University, USA.

Previous experience

Voor het aansluiten bij Mahler Corporate Finance heeft Andries geadviseerd bij een verscheidenheid aan transacties in verschillende sectoren. Onderstaand een selectie van eerdere ervaring:

Royal FrieslandCampina

Geadviseerd bij de verkoop van de Royal FrieslandCampina vestiging in Elsterwerda (Duitsland) aan ODW Frischprodukte in 2010.

AZ Alkmaar

Geadviseerd bij de koop van AZ door Stichting AZ Alkmaar na faillissement van DSB Bank in 2010.

ATP International Group

Geadviseerd bij de verkoop van ATP International Group aan Equistone Partners Europe voor EUR 93mln in 2008.

Endemol

Geadviseerd bij de verkoop van Endemol aan een consortium van investeerders bestaande uit Mediaset, Cyrte Investments en een Goldman Sachs fonds voor EUR 3.1 miljard in 2007.

AM NV

Geadviseerd bij de verkoop van AM NV aan Koninklijke BAM Groep NV voor EUR 1.3 miljard in 2006.