Agrifirm

Strategische alliantie tussen Agrifirm Feed NWE en Deutsche Tiernahrung Cremer

Financieel adviseur verkoper
April 2017
view details

Strategische alliantie tussen Agrifirm Feed NWE en Deutsche Tiernahrung Cremer

Agrifirm Feed NWE, een divisie van de Royal Agrifirm Group, en Deutsche Tiernahrung Cremer (DTC) gaan een strategische alliantie aan. In dit kader is een mengvoederfabriek van Agrifirm in Neuss door DTC overgenomen. De transactie is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Agrifirm Feed NWE wordt de strategische partner van DTC op het gebied van de levering van mineralen, prestarters, concentraten en additieven. Agrifirm is al vele jaren actief in dit marktsegment en beschikt over uitgebreide nutritionele kennis. “Dit bedrijf is voor ons de ideale partner om gezamenlijke voerconcepten verder te ontwikkelen gericht op efficiëntie, duurzaamheid en dierengezondheid”, aldus Ernst Friedlaender, CEO van DTC.

DTC blijft zich focussen op haar groei- en specialisatiestrategie. Na de succesvolle integratie van 3 BayWa mengvoederfabrieken in 2015, ziet DTC de overname van de mengvoederfabriek in Neuss als een logische vervolgstap. DTC komt hiermee optimaal tegemoet aan de toenemende marktspecialisatie van de agrarische sector in Duitsland.

Beide partijen zijn ervan overtuigd dat de strategische alliantie en de overname van de mengvoederfabriek in Neuss synergetische effecten zullen hebben, die ten goede komen aan de Duitse agrarische sector.